NESS

Maker

NESS, de Nederlandse hiphop-artiest uit Zwolle, heeft altijd rap gebruikt als medium om zijn meest persoonlijke verhalen te vertellen. Zijn eerdere releases, zoals ‘Zwolle’, werden goed ontvangen en hij maakte zelfs een remix van dat nummer met Rico en Sticks, een anthem voor de stad die hen zo dierbaar is. NESS kreeg veel lof voor zijn sessie bij 101Barz en werd later opnieuw uitgenodigd voor een sessie. Nu brengt hij zijn debuutalbum ‘NATUURLIJKE SELECTIE’ uit in samenwerking met het label van Sticks, Fakkelteit Recordings. Het hele album is geproduceerd door Guan, bekend van zijn werk op het album ‘Rated R’ van Rico. Na drie jaar is NESS terug en staat hem niets meer in de weg. Hij opent een nieuw hoofdstuk waarin hij compromisloos unieke en waargebeurde verhalen verteld. Puurheid en authenticiteit zijn de kernwoorden voor 2023.

TRAJECT

Gedurende het traject brengt NESS zijn debuut album uit. Het album is gebaseerd op een zijn persoonlijke verhaal, waarin hij de luisteraar mee neemt in een tumultueus verleden. Het album is een universeel verhaal van tegenslag, zelfreflectie, doorzettingsvermogen en hoop. Dit traject is een samenwerking tussen NESS, BRUT, Curator Sticks en label Fakkelteit. In de samenwerking met BRUT worden productionele en creatieve marketing plannen opgesteld en uitgevoerd om zijn verhaal in het Nederlandse muzieklandschap te lanceren.

NATUURLIJKE SELECTIE

Met “Natuurlijke Selectie” levert NESS een diepgaand en eerlijk album af. Het is een verzameling nummers waarin hij zijn ziel blootlegt en de luisteraars meeneemt op zijn persoonlijke reis. De samenwerking met Guan, die zijn muzikale talent heeft bewezen op het album van Rico, voegt een extra dimensie toe aan het geheel. Het album is een combinatie van duistere en meeslepende muziek, waarbij NESS en Guan hun artistieke visie op indrukwekkende wijze tot uiting brengen.

Met NATUURLIJKE SELECTIE laat NESS zien dat hij niet bang is om zijn eigen weg te bewandelen en zijn verhaal met zijn publiek te delen. Zijn eerlijkheid en oprechtheid zijn bewonderenswaardig en maken van dit album een uitzonderlijke luisterervaring. NATUURLIJKE SELECTIE stream je hier.

Benieuwd naar hoe BRUT een traject inricht? Bekijk dan hier hoe wij de maker binnen een traject ondersteunen.