Home Makers Lena Hessels

Lena Hessels

Maker

Lena Hessels was 8 toen ze voor het eerst op het podium stond. In 2021 heeft ze naar eigen zeggen haar sound gevonden. Ze creëerde een reeks nieuwe tracks met als resultaat verleidelijke abstracte electro-pop songs met een hypnotiserende donkere toon en afwisselende speelsheid. Dit is het geluid van een muzikant die geniet van de mogelijkheden van de studio en overtuigd is van haar stem. Zelfbewust en vastbesloten markeert Lena Hessels de opkomst van een nieuwe, onweerstaanbare popartiest.

TRAJECT

In 2021 is het traject met Lena Hessels van start gegaan. Samen met BRUT vestigen we Lena Hessels in de Nederlandse en Internationale pop-scene. Door middel van drie EP’s: ‘if not now’, ’then when will it’ en de geanticipeerde derde EP, evenals meerdere live shows creëeren we een basis waarop Lena Hessels haar carrière kan bouwen. We richten gezamenlijk een netwerk en team op bestaande uit industry professionals waar Lena Hessels mee kan samenwerken aan het uitbrengen van muziek, het uitvoeren van release plannen, shows kan boeken en haar bereik kan uitbreiden tot internationale grond.

if not now, then when will it

In 2022 bracht Lena haar eerste en tweede EPs ‘if not now’ en ’then when will it’ uit. De EP’s maken deel uit van een trilogie. In haar debuut EP ‘if not now’ creëert Lena Hessels een donkere, nachtelijke sfeer. De EP is gevuld met zware, drukkende tracks geproduceerd samen met Tender Blom (o.a. gitarist bij Pip Blom) en gemixt door Thijs van der Klugt. Met haar tweede EP ’then when will it’ bevestigt Lena Hessels alles waarmee ze je oren spitste op haar debuut, maar voegt ze er ook wat aan toe. Singles ‘my baby’s belly’ en ‘fast lights’ zwaaien tussen puurheid en verleiding, lokken luisteraars naar een dromerige dansvloer én die schuilplaats onder de dekens. ‘6’ en ‘Rigastraat 2 106’  vervolledigen de nieuwe puzzel met een ontwapenende eerlijkheid en speelsheid.

Lees hier meer over de EP ’then when will it’.