Home Makers Lena Hessels

Lena Hessels

Maker

Lena Hessels is producer, zangeres en bovenal performer. Als dochter van Terrie Hessels (gitarist van The Ex), was Lena’s jeugd gevuld met alternatieve rock en wereldmuziek. Haar roeping tot de popwereld werd aangewakkerd toen ze als 11-jarige Taylor Swift ontdekte. Sindsdien is ze op zoek naar haar eigen popgeluid en brengt ze sinds haar 17e haar eigen muziek uit en treedt ze op in de popzalen van Nederland en het buitenland. 

Met de komende muziek heeft Lena’s popsound een nieuw hoogtepunt bereikt: MEGAPOP. Vergelijkbaar met artiesten als Charli XCX, Lily Allen en Dua Lipa en geïnspireerd op de 00’s en 80’s synthpop neemt Lena je mee in haar persoonlijke wereld van female empowerment en mentale uitdagingen. Tussen hypnotiserende hyperpop, een lichte speelsheid en onderliggende progressieve statements ontstaat het geluid van Lena Hessels: een onweerstaanbare popartiest, inclusief discoballen. 

Haar voorgaande nummers, ‘heat’, ’the car’ en ‘dance!’, hebben veel waardering en airplay gekregen in de UK en Nederland, ondersteund door meer dan 40 radiostations. Door haar succes ging Lena begin 2024 op tournee in de UK waar ze als podiumdier elke zaal omtoverde tot een club. Ze kijkt er naar uit om haar nieuwe energie, geluid en live show met haar fans te delen.

TRAJECT

In 2021 is het traject met Lena Hessels van start gegaan. Samen met BRUT vestigen we Lena in de Nederlandse en Internationale pop-scene. Door middel van, onder andere, drie EP’s: ‘if not now’, ’then when will it’ en ‘be all I ever wanted’ en meerdere live shows creëeren we een basis waarop Lena Hessels haar carrière kan bouwen. We richten gezamenlijk een netwerk en team op bestaande uit industry professionals waar Lena Hessels mee kan samenwerken aan het uitbrengen van muziek, het uitvoeren van release plannen, shows kan boeken en haar bereik kan uitbreiden tot internationale grond.

if not now, then when will it, be all I ever wanted

In 2022 heeft Lena Hessels drie EPs uitgebracht ‘if not now’, ’then when will it’ en ‘be all I ever wanted’ met hits zoals ‘my baby’s belly’ en ‘my diamonds’. De trilogie werd afgesloten met haar single ‘pop!!’. Door de combinatie van woozy elektronica en opzwepende hooks met Lena’s warme, sensuele zang is pop!! een verslavend stukje hemelse electropop. Fans van Lorde en Sky Ferreira zullen zich hier thuis voelen. Over de single zegt Lena: ‘Het is een liefdeslied over de veiligheid en eenvoud van het hebben van een relatie met iemand. Ik denk dat verliefdheid de rest van de wereld afstandelijker maakt, maar dat maakt niet uit omdat je gewoon gefocust bent op deze persoon. Het is een eenvoudig moment in de tijd, gemakkelijk, logisch. Ik wilde dat dit nummer veilig aanvoelde, warm, gelukkig en donzig – zoals dat moment in de tijd.’

Benieuwd naar hoe BRUT een traject inricht? Bekijk dan hier hoe wij de maker binnen een traject ondersteunen.