Home Makers LAVALU

LAVALU

Maker

Artiest en songwriter LAVALU is geboren in Cleveland, USA. Ze is autodidact in componeren & arrangeren en staat met één voet in de popmuziek en één in de klassieke wereld. Eerlijk, warm en eigenzinnig zingt zij over de uitdagingen van het leven. Na ‘Solitary High’ in 2017 en ‘Midair’ in 2019 maakt LAVALU in 2022 de trilogie compleet met haar album ‘Earthbound‘.

PROJECT

De samenwerking tussen LAVALU en BRUT ontstond uit een wens voor ondersteuning in de carrière van de songwriter en zangeres. Samen met BRUT brengt LAVALU het derde en afsluitende album in haar trilogie ‘Rise’ uit. In het creëeren van het album ‘Earthbound’ zoekt zij de ruimte om een duidelijker balans te vinden tussen werk en gezondheid: tussen alles inzetten en voldaanheid.

EARTHBOUND

Op 25 maart 2022 bracht LAVALU ‘Earthbound’ uit: een album over accepteren dat je soms met je voeten in de modder staat, en niet altijd hoog kan vliegen. Dicht bij de grond -ook in sound- speelt zij nu voor het eerst in trio-bezetting met Roosmarijn Tuenter (altviool en zang) en Paul Rittel (cello en zang). Earthbound put kracht uit de bassen van de piano, de warmte van altviool en de diepte van cello. Het album klinkt warm en als een veilige haven, maar neemt je tegelijkertijd mee op pad door de krochten van een maker in reflectie. In deze roerige tijd kennen we allemaal dat gevoel van stilstand, van vastzitten. Maar wat nou als je juist dát omarmt? En daar vrede mee kan hebben? Misschien, heel misschien, zit daar wel het element van pure rust. Het album laat je geest vliegen onder de urgente en innige begeleiding van LAVALU en haar trio.

Lees hier meer over het album ‘Earthbound’.