Home Makers Ischa den Blanken

Ischa den Blanken

Maker

Ischa den Blanken is maker, speler, schrijver en spreker. Ischa maakt theater en podcasts, speelt in zijn eigen werk en in dat van anderen, schrijft gedichten en theater en treedt op als spoken word artiest. Het werk van de veelvoudige artiest ontstaat op de raakvlakken tussen taal, performance, muzikaliteit en filosofie.

TRAJECT

Ischa den Blanken ondergaat met BRUT een uiteenlopend traject. Samen met BRUT werkt Ischa aan het vormen van een team waarmee hij de filosofische levenshouding via poëzie en velerlei dimensies [film, tekst, podcast] aan zijn publiek kan overbrengen. In de verschillende aspecten van het traject ontwikkelen we gezamenlijk een productie dat ode brengt aan de artiest en de disciplines waarin de artiest thuis is. 

APORIA

APORIA: een bundel van vijf poëtische audiowerken. De bundel is een multidisciplinair en transmediaal project waarin zeer getalenteerde kunstenaars uit uiteenlopende disciplines zich tot de audiowerken van Ischa verhouden. Zo ontstaan naast de luisterwerken bijvoorbeeld een animatie, dansfilm, graphic novel en live performances rondom de thema’s uit Ischa’s teksten.

3D – EEN SPOKEN WORD EP

Samen met BRUT creëerde Ischa den Blanken in 2020 ‘3D – een spoken word EP’, waarin 3 van zijn gedichten in 3 verschillende media werden uitgegeven: het hoorspel Danny | Jenny, de korte film Duvel en het grafisch boekwerk Dwaalvrees. In 2021 gaf Ischa een voorstelling van zijn multidisciplinaire project en werd het publiek tijdens de audiowandeling ondergedompeld in het universum des 3D.   

Benieuwd naar hoe BRUT een traject inricht? Bekijk dan hier hoe wij de maker binnen een traject ondersteunen.