Home Makers fusus

fusus

Maker

Multi-instrumentalisten en producers Ruben Maathuis en Koen Vosmeijer hebben zich toegewijd aan het samensmelten van hun roots in klassiek slagwerk en elektronische muziek. Met een imposante verzameling ontlede drumsets, melodisch slagwerk, synthesizers, effecten en samples bouwen ze een brug tussen artificiële en natuurlijke sounds. Hierdoor creëert fusus een filmisch, gelaagd geheel waarmee ze de grenzen van jazz, klassiek, ambient, house en techno doen vervagen.

TRAJECT

Met BRUT onderzoekt fusus hoe ze hun complexe sound met een integere maar indrukwekkende live-show op het podium kunnen krijgen. Dit in een kleine en grote variant. Daarnaast zijn ze in samenwerking met BRUT op zoek naar vernieuwende samenwerkingen en onderzoeken ze de koppeling tussen hun roots en nieuwe elektronica.

IN U NI

fusus’ nieuwste werk ‘IN U NI’ vertelt het verhaal over de samenkomst van twee paradoxale werelden: de natuurlijke en de kunstmatige. IN U NI bestaat uit drie tracks, een short-film en een unieke live beleving van de muziek. Het werk symboliseert een menselijk conflict: een oneindige drang naar een zekere perfectie en daarbij vergeten de imperfecties van het leven te omarmen. IN U NI vormt een harmonieuze ontmoeting tussen de wereld die ‘we zelf hebben gecreëerd’ en de wereld die we erven van de aarde. Lees hier meer over ‘IN U NI’.

Benieuwd naar hoe BRUT een traject inricht? Bekijk dan hier hoe wij de maker binnen een traject ondersteunen.