Home Makers Droom Dit

Droom Dit

Maker

Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. De poëtische teksten van Droom Dit worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.

Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom, is Droom Dit bezig met het ontwikkelen van een herkenbaar karakter binnen de hedendaagse Nederpop. 

Droom Dit is ontstaan als een project van de Eindhovense singer-songwriter Sam de Laat. Na enige tijd op de Brabantse poppodia te hebben gestaan met diens Engelstalige alt-rock band, is Sam verhuisd naar Enschede om daar songwriting te studeren aan het conservatorium en te werken aan diens Nederlandstalige repertoire. 

Nu als volledige band met een repertoire aan poedelnaakte autobiografische songs, staat Droom Dit met een elektrische energie op het podium. De shows en de muziek nodigen het publiek uit henzelf net zo te verliezen als de band dat op het podium doet. Het verzoek is; dans, schreeuw, zing en droom mee met Droom Dit. 

Traject 

Droom Dit heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een spraakmakende live-act met een sterke eigen sound en een duidelijk karakter. BRUT zal de band binnen een langdurig samenwerkingstraject ondersteunen en adviseren op verschillende onderdelen van hun ontwikkeling. Na het releasen van meerdere singles en EP’s werd Droom Dit begin dit jaar door 3voor12 uitgeroepen tot beste live act van Noorderslag. De band heeft nu een volle festivalzomer voor de boeg en werkt toe naar de release van hun debuutalbum in 2025 en een daarop volgende clubtour. De band werkt hierbij vanuit de ambitie om alle facetten van de release en de liveshow naar een hoger niveau te tillen. 

BRUT ziet in Droom Dit de makers van morgen; verhalenvertellers die zich niet laten indammen door vaste stramienen en regels. De band heeft met muziek de vorm gevonden om te vertellen wat hen op het hart ligt en schuwt tegelijkertijd niet om andere kunstvormen te omarmen. BRUT zal Droom Dit tijdens het traject ondersteunen om dit onderzoek verder aan te gaan en op deze manier bijdragen aan de artistieke ontwikkeling van de band. Daarbij ondersteunt BRUT bij planning, financiering en productie en zetten we ons netwerk in.

Benieuwd naar hoe BRUT een traject inricht? Bekijk dan hier hoe wij de maker binnen een traject ondersteunen.